Du vil på denne side finde de altid gældende vedtægter for DSKS. Nederst på siden har du mulighed for at downloade vedtægterne.
Vedtægter for Dansk Selskab for Kiropraktorer i Specialiserede funktioner
Odense 24.12.22. Revideret 16.11.23.
§ 1. Navn og forankring
Stk. 1. Selskabets navn er Dansk Selskab for kiropraktorer i Specialiserede funktioner (DSKS), herefter benævnt Selskabet. Uden for de nordiske lande kendes selskabet som Danish Society for Chiropractors in Specialised Functions.
Stk. 2. Selskabets hjemsted er privat adressen hos den til enhver tid siddende formand
§ 2. Formål og vision
Stk. 1. Selskabets formål er at fremme kendskab til, og udvikle potentialet bag, kiropraktorernes kompetencer inden for det sundhedsvidenskabelige speciale klinisk biomekanik, med henblik på løsninger af de specialiserede opgaver i sundhedsvæsnet.
Stk. 2. Selskabets formål er at fremme kendskab, udvikling og etableringen af kiropraktisk specialuddannelse inden for specialet klinisk biomekanik, på videreuddannelsesniveau.
Stk. 3. Visionen er på lang sigt, en autorisationsgivende videreuddannelse på specialistniveau.
Stk. 4. Selskabets formål er at skabe en stærk faglig stemme omkring i sundhedsvæsenets specialiserede funktioner, løst af kiropraktorer.
Stk. 5. Til opfyldelse af stk. 1-3 tilstræbes et tæt samarbejde med patientforeninger, andre faglige selskaber, specifikke enheder, styrelser og regioner.
§ 3. Værdier
Stk. 1. Ikke plads alt, kun faglighed.
Stk. 2. Respekt for andres og egen faglighed.
Stk. 3. Tillid og samarbejde.
Stk. 4. DSKS er ikke et fagpolitisk selskab og er ikke i konkurrence, med andre faglige selskaber.
§ 4. Medlemmer
Stk. 1. Som stemmeberettigede medlemmer kan optages kiropraktorer med dansk autorisation.
Stk. 2. Som stemmeberettigede medlemmer kan optages andre personer, der ved deres ageren, uddannelse, publikationer eller som på anden måde har vist interesse for selskabets formål. Disse skal godkendes ved generalforsamling, med simpelt flertal hos de fremmødte.
Stk. 3. Som medlemmer uden stemmeret kan optages studerende, som er indskrevet på studiet klinisk biomekanik.
Stk. 4. Udmeldelse skal ske skriftligt til kassereren med mindst en måneds varsel til udløbet af et regnskabsår.
Stk. 5. Et medlem, som handler til skade for selskabet, kan ekskluderes efter bestyrelsens indstilling på generalforsamlingen og ved et simpelt flertal hos de fremmødte.
§ 5. Kontingent og regnskab
Stk. 1. Selskabets regnskabsår løber fra den 1.1. – 31.12. og revideres af et af bestyrelsen valgt medlem.
Stk. 2. Kontingentets størrelse fastsættes på den ordinære generalforsamling efter indstilling fra bestyrelsen for et år ad gangen, i forbindelse med aflæggelse af sidste års regnskab og forfalder senest den 1. januar
Stk. 3. Ved indmeldelse afkræves fuldt kontingent for indeværende regnskabsår. Ved indmeldelse efter 1. september opkræves kontingent svarende til halvdelen af kontingentstørrelse.
§ 6. General forsamling
Stk. 1. Generalforsamlingen er selskabets øverste myndighed.
Stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes, som minimum hvert år, ordentligvis i september måned. Generalforsamlingen indvarsles elektronisk via selskabets hjemmeside, mindst 14 dage forud med angivelse af tidspunktet og stedet for mødet og med dagsordenen.
Stk. 3. Generalforsamlinger kan foregå ved fremmøde eller virtuelt. I forhold til afstemninger sidestilles virtuel deltagelse med fysisk fremmøde. I forbindelse med afstemninger er der krav om deltagelse via videolink.
Stk. 4. Udelukket fra at udøve stemmeret til generalforsamlinger er medlemmer af selskabet, der skylder kontingent fra det foregående eller tidligere år.
Stk. 5. Dagsordenen skal som minimum indeholde følgende punkter:
1. Valg af dirigent og referent.
2. Formandens beretning.
3. Beretning fra udvalg
4. Aflæggelse af revideret regnskab til godkendelse.
5. Fremlæggelse af budgetforslag, herunder fastlæggelse af kontingent.
6. Behandling af indkomne forslag, herunder forslag til vedtægtsændring og resolutionsforslag.
7. Valg af bestyrelsesmedlemmer mm. efter selskabets vedtægter.
8. Eventuelt.
Stk. 5. Generalforsamlingen er beslutningsdygtig vedrørende punkter, herunder nye punkter i eventuelt.
Stk. 6. Kun selskabets medlemmer har taleret på generalforsamlinger. Generalforsamlingen kan dog tillade at ikke-medlemmer kan bede om ordet.
Der kan i forbindelse med forskellige drøftelser, indkaldes relevante gæster og interessenter, men relevans skal fremgå i indkaldelsen.
Stk. 7. Hvor ikke andet er foreskrevet, træffes beslutninger ved simpel stemmeflerhed blandt de i afstemningen deltagende.
Stk. 8. Alle afstemninger foregår ved håndsoprækning og er således ikke anonyme. Undtaget herfra er afstemning om valg til bestyrelsen, som foregår skriftligt/elektronisk.
Stk. 9. Referatet fra generalforsamlingen offentliggøres på selskabets hjemmeside senest 4 uger efter generalforsamlingen.
Stk. 10. Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen eller mindst 50 % af medlemmer skriftligt forlanger det. Den ekstraordinære generalforsamling indvarsles elektronisk via selskabets hjemmeside, mindst 14 dage forud med angivelse af tidspunktet og stedet for mødet og med dagsordenen. Øvrige bestemmelser omkring ekstraordinære generalforsamlinger følger vedtægterne § 6. stk. 3-9, med undtagelse af stk. 5, hvor dagsordenen kan tage udgangspunkt i, men ikke behøver opfylde alle punkter.
§ 7. Bestyrelsen
Stk. 1. Bestyrelsen består af 7 medlemmer
- Formand
- Kasserer
- 5 medlemmer
- Desuden vælges en bestyrelsessuppleant
Stk. 2. Alle medlemmer af bestyrelsen skal være stemmeberettigede medlemmer af selskabet.
Stk. 3. Til bestyrelsen kan tilknyttes 2 studerende med observatørstatus, som udpeges af FNKS. Disse kan deltage i møder, men har ikke stemmeberettigelse i bestyrelsens beslutninger. Hvis man i bestyrelsen vurderer at der grundet ekstraordinære forhold ikke skal deltage studerende i specifikke møder, meddeles dette observatørerne og FNKS.
Stk. 4. Bestyrelsen vælges på den ordinære generalforsamling ved simpelt stemmeflertal. Valget gælder for ordinære medlemmer i 1 år, mens valg af formand og kasserer er 2-årig skiftevis, med formand på valg i lige år, og kasserer på valg i ulige år. Bestyrelsen konstituerer sig selv internt med næstformand.
Stk. 5. Formanden skal have sin primære ansættelse i sekundærsektoren, lige som det bør bestræbes at over halvdelen af bestyrelsen har sin primære ansættelse uden for primærsektoren.
Stk. 6. Bestyrelses suppleant kan deltage i bestyrelsesarbejdet på lige fod med øvrige bestyrelsesmedlemmer, dog uden stemmeret.
Stk. 7. Bestyrelsen tegner selskabets virksomhed, og formanden eller i hans/hendes forfald overtager et andet bestyrelsesmedlem ledelse af selskabets møder.
Stk. 8. I tilfælde af stemmelighed i bestyrelsen er formandens eller dennes erstatnings stemme udslagsgivende. I øvrigt fastsætter bestyrelsen selv sin forretningsorden.
Stk. 9. Referater fra bestyrelsesmøder offentliggøres på selskabets hjemmeside senest 14 dage efter mødet.
Stk. 10. Alle udgifter skal godkendes af bestyrelsen ved møder. Der kan godkendes fremadrettet beløbsrammer til specifikke opgaver og udgifter.
§ 8. Bestyrelsens opgaver og ansvar.
Stk. 1. Bestyrelsen kan i forbindelse med sit arbejde organiserer sig som den finder det mest hensigtsmæssig, fx igennem udpegning af funktioner eller nedsættelse af udvalg, projekt- og arbejdsgrupper.
Stk. 2. I forbindelse med udvalgsarbejde, skal der så vidt muligt udarbejdes kort kommissorium, hvori formål, beslutningskompetencer og afrapportering fremgår. Kommissorium skal godkendes af bestyrelsen, og skal efter godkendelse offentliggøres på selskabets hjemmeside.
Stk. 3. Alle udvalg skal skrives i forbindelse med generalforsamlinger ind i vedtægter i § 9., med klart defineret formål
§ 9. Udvalg
§ 10. Ændring i vedtægter
Stk. 1. Ændringer af lovene kan foretages af en generalforsamling med simpelt flertal af de
tilstedeværende stemmer.
§ 11. Ophævelse af selskabet.
Stk. 1. Forslag om selskabets ophævelse skal angives i generalforsamlingens dagsorden og vedtages på to på hinanden følgende generalforsamlinger, ved det første med 3/4 af de afgivne stemmer, ved det sidste med simpelt flertal.
Stk. 2. I tilfælde af selskabets ophævelse vil eventuel formue blive overført til en velgørende organisation, efter forsamlingens beslutning.